Interface

Nieuwe Interface.

Waarom:

We weten allemaal dat werken met de spanning op het circuit een gevaarlijke bedoening is...

en toch...

bij het snel trachten te verhelpen van een storing moet ergens een 16V~ vermogenslijn een laagspanningspunt van S88 geraakt hebben, met desastreuze gevolgen.
De interface, enkele keyboards en een control 80 klaar voor de vuilbak.

Omdat we toch al van plan waren om iets zelf te maken, en over te stappen van rs232 naar ethernet, hebben we de ontwikkeling van onze eigen interface in een versnelling hoger gezet.

Het resultaat mag er zijn, volledig compatibel met Marklin commando's werkt de interface de S88 bus af, en genereert ook nog booster signalen.

Aanpassingen:

Om aanpassing van firmware gemakkelijk te maken is de interface voorzien van een bootloader en kan dus "on the fly" vervangen worden.

Het programma ewLok geeft bij het binnenrijden van bepaalde blokken de opdracht aan de locs om een signaal (claxon of zo) te starten.
Het was al opgevallen dat dit signaal bij de Marklin interface, in combinatie met een control 80, eerder op een willekeurig moment doorkwam, we zien dat "functie informatie" slechts doorgegeven wordt als alle andere "dringende" commando's afgewerkt waren.

Dit hebben we in de nieuwe interface recht gezet en alle commando's (functie en snelheid) zijn gelijkwaardig in prioriteit, waardoor een locomotief netjes zijn signaal geeft, telkens op hetzelfde moment bij het binnenrijden van een blok.

Het programma ewLok gaat ook regelmatig (om de 333 ms) de S88 bus afvragen, mocht dit langer dan 10 seconden onderbroken worden, door "stop" te drukken, of door PC crash, of verlies van ethernet, dan gaat de interface de data afsluiten en een "STOP" initialiseren.

Mocht men niet willen dat de interface de data stopt, dan bestaat er een "GOD mode", deze kan men starten door een "g" naar de interface te sturen, en is hoofdzakelijk voorzien voor test doeleinden.

Naast de gekende commando's "Start" en "Stop" is er een extra toegevoegd, "Reset" dewelke de interface een warme start geeft.

Toekomst:

De Interface uitbreiden naar MFX, echter voorlopig zonder terugmelding (automatische aanmelding).
de oude Marklin commando's vervangen door CAN.